PRVI NT 035 naučno tehnološki park u Ćupriji na mestu Jadrančeta !

Za snažan podsticaj privrednog razvoja regiona u kome se nalazi NT 035 šansu za zaposlenjem dobiće prvih 300 građana koji su završili srednje i visoko obrazovanje. Cilj osnivanja NT 035 ĆUPRIJA parka je revitalizacija privrednog razvoja omladine iz Ćuprije, Jagodine i Paraćina sa strateškim planovima inovacijama i pravom vlasništva nad intelektulanom svojinom postignutih projekata. Jednostavnost osnivanja preduzetničkih radnji sa snažnom vezom ka Ruskim, Turskim i Kineskim investicionim fondovima sa kojima će imati potencijalnu mogućnost saradnje ka plasiranju svojih tehnoloških usluga.

Za navedenu lokaciju trenutno se pokreću istraživačke studije izvodljivosti za koje će biti angažovani instituti Mihajlo Pupin, univerzitet u Nišu i prva akademija mladih naučnika iz Berlina u Nemačkoj iz Evropske unije.

Pokrenućemo javni konkurs za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji, koja će nositi finasijsku nagradu od 10.000 eura za one koji dostave svoj rad na javnom konkursu, a odnosi se na mlade i obrazovane građane Čuprije – izjavio je Predrag Petrović dipl.master ekonomije generаlani direktor firme SKILLSET homes for respect iz Knez Mhailove 17 u Beogradu u Srbiji, novi vlasnik navedene lokacije.

Poznati smo pod realizacijama viskoh projekata kako u zemlji tako i inostranstvu. Objekat smo kupili, kako nebismo opterećivali budet lokalne samouprave Ćuprije. Nismo tražili njihov finasijski podsticaj kao i besplatna infrastrukturna opremanja. Doneli smo odluku da na mesto Jadrančeta koje je postalo mesto beskućnika,stanemo na put loših navika u kome smo često nalazili špriceve, igle, mentalno obolele ljude, koji su se borili da prežive neki novi dan, jer su bili bez hrane i vode. Posle 130 dana istraživanja, odlučili smo da čuveno Jadranče isprojektujemo preko poznatog urbaniste u Ćupriji, kao poslovnu pametnu zgradu, koja će imati identitet naučno tehnološkog parka u Ćupriji u kome će omladina imati mogućnost za naučno tehnološko dokazivanje na poljani prinčeva u srcu Srbije.

Zahavaljuemo se velikom inteesovanju medija,za ovakvu vrstu našeg ulaganja u društveni razvoj omladine, koju želimo da dobrim organizacionim,tehnološkim i visoko eduktavnim metoda razvijemo u samostalne preduetnike,spremne za postizanje svojih plasmana u Srbiji i van granica naše zemlje – izjavila je Snežana Tomić dipl.ing.p.arch regionalni menadzer razvoja i prodaje SKILLSET HOMES FOR RESPECT